Final Family!

                                  

Followers

Thursday, January 19, 2012

Synodontis Aterrima


Assalamualaikum..hehehe..petang ni akhirnya terjawab persoalan malam tadi..tadi ku pergi balik kedai aquarium tu dan lepas close look kat ikan ni,ku perasan ni BUKAN corydoras family! patut la cari dalam group corydoras xjumpa species nie..

ikan ini sebenarnya dari family Synodontis dan perbezaan dengan family Corydoras yang mampu dilihat dengan mata kasar adalah kelakuan dan cara bergaul dengan ikan lain..

Family Synodontis lebih suka bergerak di dinding cermin daripada berada di lantai akuarium dan berbanding dengan Corydoras,ikan ini memerlukan tempat untuk bersembunyi kerana diorang nocturnal,keluar malam2..

untuk ikan ini, Synodontis Aterrima, harga yang boleh dibeli ialah RM3.00 - RM6.00..ku beli dengan harga RM4.00..

5 comments:

Rizal Murad said...

Comel gak ikan tu..huhu...

aniqbukhary said...

Ikan, ikan, ikan.. Hehe!

Cik Ezza. said...

lamanya tak update blog. anyway blog ni interesting jugak and dptlah jugak info sikit sebanyak. keep blogging. :)

aisyah lola cham said...

done follow your blog

MiNi-CoOpEr(MIRAE) said...

Assalam,nak comment jugak.
eh.. cantiklah colour ikan tu.
abg saya pun ada beli gak,tapi, lain sikitlah ikannya.. harga ikan yg abg sya beli tu.. x tahu brapa ringgit.
anyway, Keep It Up!^_^