Final Family!

                                  

Followers

Thursday, January 5, 2012

Albino Bristlenose Plecostomus

Assalamualaikum..hehehe..first sekali ku nak minta maaf sebab lama xupdate blog ikan ni..sebenarnya tengah sibuk dengan blog lain terutamanya blog Final Hope dan Final Freebies..

ok..hehehe..petang ni ku nak update pasal ikan bandaran atau nama scientificnya Plecostomus..bula lepas dah pernah sebut pasal ikan species nie..di entry Hypostomus Plecostomus..

hehehe..tadi baru beli ikan plecos baru.. Albino Bristlenose Plecostomus..comel kan..ikan nie mudah sahaja kalau nak bezakan dengan ikan bandaran yang lain..ikan nie ada rambut..hehehe..xpercaya? refer gambar sebelah..hehehe..

ok..Albino Bristlenose Plecostomus nie sangat rajin berbanding ikan bandaran yang lain tetapi untuk penggemar ikan yang suka melihat ikan dari pandangan sisi..jangan beli ikan nie sebab ikan nie xsuka duduk kat dasar..dia melekap kat dinding..tido pun kat dinding kowt T_T..hehehe..

Sebagai rujukan,ikan bristlenose plecostomus nie walaupun jauh lebih mahal, sebenarnya panjangnya lebih pendek dari ikan plecostomus / bandaran yang lain..berikut adalah gambar Albino Bristlenose Plecostomus dari pandangan atas dan bawah.



2 comments:

Rizal Murad said...

Hah update pun..hehe..Ha ah la ada misai2x mcm sotong kurita lak...baru pernah tgok..Slalu nampak warna je lain xdo lak ada misai2x cam gini...Teringin gak nk beli bg mkn lumut2x kat aquarium ni.... :)

Nurrul said...

emm , uniknya ikan ini.. first time Nurrul tengok 1 :)