Final Family!

                                  

Followers

Friday, November 18, 2011

Penyakit bongkok!

Asssalamualaikum...hehehe maafkan ku lama tak update blog ni..busy dengan blog yang lain dan juga hal-hal yang tidak dapat dielakkan. :)

malam nie cuma nak tegaskan kepentingan penjagaan level air..

lihat gambar disebelah..ini adalah effect ikan gapi dibiarkan dalam ruang yang terlalu sempit atau terlalu cetek.. dah tak comel kan? nie penyakit bengkok tulang belakang ataupun penyakit bongkok yang berisiko untuk membawa kematian kepada ikan anda..



Ni ikan gapi ku, terlupa nak tambah air dalam bekas breeding ikan ni dan disebabkan cuaca terlalu panas, paras air menurun dengan mendadak..my mistake...cuma perlu beringat supaya tak ulangi lagi..

7 comments:

Rizal Murad said...

Woo sian dia..Huhu..Tapi hidup lagi ikan tu ek?? Sbb ikan guppy kan senang mati kalu silap ckit jaga dia..huhu..

suha said...

caregiver yg zalim!


hehe (^_^)

Nizam Ijam said...

wah... cter ikan nie..best2...

ciK LyndaWawa said...

minumla anleenee..hehehhee=]

Edy Fee said...

huhu betul2..ikan guppy aku yg terakhir dh maut.huhuhu

Cik Tie@Akak said...

ya allah banyaknya blog budak ni....uhuk..uhuk...:)

Cik Bulan said...

banyaknye blog abah... ^^

ikan gapi ! saya suka sangat2!!